Overzicht van de wijnen van La Reine Wines

Nu al bijzonder! De Turkse wijnmakers gebruiken naar hartelust hun eigen typische oorspronkelijke wijndruiven, en combineren ook met internationale druiven, of maken wijnen van alleen maar internationaal bekende wijndruiven. Het groeit er allemaal, en er worden prachtige wijnen gemaakt!

Vanaf je 18e verjaardag kun je hier onze bijzondere wijnen kopen. Nog geen 18? Dan wachten we op je!

Turasan Beyaz sarap

2015 Witte Wijn assemblage van 3 typisch Turkse wijndruiven Heerser, Delicaat, en Muskaat: Emir, Narince en Misketi

Een frisse witte, waar met één teug lijkt of je in een groene zomerappel bijt, ruikt aan tropisch fruit, en de rozentuin aan je voeten hebt.

€ 8.50 per fles

Turasan Kalecik Karası

2013 Rode Wijn van de typisch Turkse Zwarte druif van 't Kleine Kasteel, Kalecik Karası

Een fruitige rode, die je laat snoepen van rood zacht fruit. Knielen bij een frambozenstruik en dan met je ogen dicht een framboos op je tong laten smelten. Vergeet niet even langs het aardbeienbed te lopen voor 't friszoet. Echt zomerrode wijn geeft deze druif.

€ 7,45 per fles

Likya Myra

2013, Rode Wijn assemblage van de typisch Turkse wijndruiven Vossenstaart en Bull's Eye, Tilki Kuyruğu en Öküzgözü

Een soepele rode, prettig niet zwaar. Je neus in het glas, en dan komen bramen en donkere rijpe kersen. Kersenbonbons.., en specerijen!

€ 6,00 per fles

Turasan Seneler Narince

2012 Witte Wijn uit Turasans speciale Seneler-serie, van de typisch Turkse Delicaat-druif: Narince

Een volle witte, met bloesemgeuren van fruitbomen aan de wijn, zoo verrukkelijk zoet en fris. Ooit onder een bloeiende sinaasappelboom gestaan? En dan komen ook de zomersmaken van limoen en grapefruit mee. De wijn is gerijpt in eiken vaten.

€ 12,75 per fles

Turasan Seneler Öküzgözü Boğazkere

2012 Rode Wijn uit Turasans speciale Seneler-serie, assemblage van de typisch Turkse wijndruiven Bull's Eye en Keel-in-Vuur-en-Vlam, Öküzgözü en Boğazkere

Een stevige rode eetwijn, met een lekkere tannine-bite, intense fruitsmaken van bosfruit, frambozen, bramen in een dennenbos. En die verrukkelijke geur van eucalyptus, peper kom je ook tegen. En dan eindigen we met een mooie donkere chocola.

€ 14,50 per fles

Château Kalpak Petit Verdot

2010 Rode wijn van de Europese druif Petit Verdot.

Evenwicht in je glas; 36 maanden houtrijping en niet een houtsmaak. Balans zó dicht bij perfectie, dat je denkt: hoe kan ik dit ooit met mijn leven benaderen? Diep rijpe zwarte vruchten, met altijd een klein beetje friszuur zodat de wijn spannend blijft. Misschien wel een chutney, met rozijnen en zo'n rond zuurtje erin. Met specerijen als foelie en laurier laat de wijn een volwassen bittertoon zien. Wees niet bang, drink maar.

€ 35,00 per fles

Château Kalpak BBK

2010 Rode wijn van de Europese druiven Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, met de Turkse Zwarte Druif van 't Kleine Kasteel, Kalecik Karası.

Een complexe rode, gebalanceerd met zeer subtiele houtrijping. Eigenlijk proef je 't hout niet; het geeft een extra dimensie aan de kersengeur in de wijn. Je waant je in een kersenboomgaard, met de bloesem. En dan de altijd mysterieuze geur van specerijen, met de aardegeur van hazelnoten net geroosterd. En alles zo mooi in elkaar verweven.

€ 25,00 per fles

Likya Saint Nicholas

2015 Halfzoete rode wijn van de Turkse Zwarte Druif van 't Kleine Kasteel, Kalecik Karası en de Europese druif Cabernet Sauvignon.

Mooi zoet bestaat. Hier is wijn die niet het suikerzoet geeft, nee: mooi, verrassend zoet, door fruit gegeven. Van oma's bessenjam, die ze in de kelder bewaart voor als je komt. En ook kruiden geven hun warmzoete geur aan de wijn, marjolein en tijm. De wijn heeft het karakter van een lichte port. Denk niet dat de wijn dan al klaar met je is. Want ook hier is het bitter te vinden, bescheiden, juist voor 't evenwicht.

€ 9,00 per fles


Contact

Dansersweg 3,
3286 LH Klaaswaal
The Netherlands
Tel:+31 6 54 32 69 53
info@lareinewines.com
www.lareinewines.com

KvK: 61100994

BTW: NL154177702B02